Shoppat....

Jag har haltat omkring i hässleholm....trevligt med lite egen tid! Hittade kläder nästan gratis! vandrade runt på systembolaget, kan man tänka jag som skämdes förr bara man passerade bolaget.... Nu väntar disken men först vill fossingen vila lite! Ikväll ska vi hämta tältet till helgens kalas.

födelsedagen över....men inte firandet....

Igår var en fantastiskt rolig dag! jag hade ju lovat mina tanter på jobbet att de skulle få spettekaka när jag fyllde år,så när jag skulle lämna den ville mina kära flickor med! Inte undra på det.....De hänge en skylt runt halsen på mig föreställande ett foto på mig när jag gick  fyran, band ballonger om varje arm, satte maskeradmask kring ögonen. Sen skulle vi promenera runt i halva byn! Dessutom hade de natten innan satt upp en massa skyltar med budskap om min 40årsdag så det är nog inte många i denna byn som missat att jag fyllde år! En massa presenter fick jag som gladde mig mycket! Idag har vi handlat inför festen på lördag, hoppas vädret blir bra...för idag regnar det bara.....

kossorna råmar

Minsta dottern är en mycket duktigt sångerska med relativt stor scenvana, i år fick hon för sig att hon ville spela ett instrument förutom sången. Vad hon valde? TROMBON! Nyss hemkommen började hon genast öva, och faktiskt efter att det lät som många olika djur så hörde vi valda delar av det vi skulle höra! men envis som hon är så blir det säkert en trombonist av henne också.

måndag och en ny vecka i livet....

Åkte till akuten med min lilla fot i morse. För en gångs skull fick jag en läkare som talade felfri svenska, (på inget sätt rasistiskt men det är viktigt i hälsovården att man kan förstå vad som sägs) han förklarade bra vad sm är fel och vad man kan göra. När jag skrev tidigare i ett annat inlägg om kronisk inflammation så hade jag inte alldeles fel. Fick några dunderpiller, en veckas vila och en uppmaning att hitta en sjukgymnast. Efter det hade jag och sambon några ärenden på stan, har lovat mina gamla på jobbet spettekaka i morgon när jag fyller år så det fick jag linka iväg och köpa. Denna vecka känns som en sista vecka i detta kapitlet. Nästa vecka när dottern åkt till england vänder vi sida och börjar på ett nytt kapitel.....

blättan, blättan, blättan

Ok så här är det att jag fått ett uppdrag av dotter. Jag skall försöka förklara rubriken på hennes blogg www.saywhatnow.blogg.se vilket är samma som ovanstånde. Vart det kommer ifrån minns jag faktiskt inte men för familjen har det innebörden ungefär som ja,ja vad tjatigt. Alltså något någon av oss kan säga när man inte vill fortsätta diskussionen eller så. Klart som korvspad, eller?Alltså förekommer blättan, blättan, blättan ganska ofta hos oss emmellanåt :) Det är tex något jag skulle kunna säga när dotter kommer dragandes med hennes tjatiga nedräkning inför resan. hahaha Fast jag måste ju erkänna att jag brukar hjälpa henne hålla räkningen, tom jag börjar känna att det ska bli spännande....

nu är det snart över...

idag har jag lyckats! Med mina fönster vill säga! jag är halvvägs klar i allafall. Hälften är förenade med dödsrisk att putsa... Av tre fönster öppnas två åt samma håll så man måste alltså hänga ut genom det tredje för att nå utsidan på det första, men snälla familjemedlemmar såg till att dessa rutor blev lite renare. Nu har dottern sett till att jag fått mat så om en stund får jag väl fortsätta...

byxorna spricker....

lördag eftermiddag, just hemkommen från pizzerian. Väldigt gott fast man saknar den gamla ägaren! Äter gör man så mycket så man skulle kunna tro att man aldrig någonsin mer skulle få lite mat.... Nåväl, änglarna gråter fortfarande så jag slipper putsa mina fönster....

Gud vill inte...

att jag ska putsa fönster, tror jag. Det regnar ute...Men det finns mycket annat att göra. Pippin har fått ren bur, tvätten är vikt och lite annat rensat också. Sen blir det pizzerian, gott. Annars känns det mesta tomt idag tycker jag, men är det ibland.  Igår fick jag ett postogram från min kusin, det var kul! Och tidigare idag hade jag ett missat samtal från en annan kusin. Synd att  jag missade det! Man pratar tyvärr inte så ofta med den sidan av släkten, men så är det väl också man kommer ifrån varann även om man inte vill. Jag får dåligt samvete, jag kommer inte ihåg när de fyller år....
Det är många människor från förr man saknar....Det finns många sätt att hitta tex gamla klasskamrater. Det gjorde jag igår! Men man utvecklas alla åt olika håll, så är det bara och inget man kan göra åt.

ont..det gör ont

Jag har ont i min fot!!! kan det finnas något som heter kronisk inflammation för det tror jag att jag har. Borde njuta av att det är fredag men smärtan är olidlig! Dessutom är hemmet uppochner och bara väntar på att bli städat inför veckans kalas! Annars har det varit en bra dag på jobbet. Vid fikat satt vi och pratade några stycken ( minsta dottern var med också) Så sa min kollega på skämt att jag skulle vara snäll och då frågade jag en gammal ganska dement dam om inte jag alltid var snäll, då tittade hon på mig och sa: jaså!

hemma igen...

uppdrag slutfört, dottern har ätit halva påsen chips till "lunch" men hon är snäll jag får smaka. Solen börjar skina undrar om jag skall börja med fönstren... I morgon finns ingen tid till det och de flesta behöver vara putsade till på tisdag... ja, vi får se om jag lyckas hitta lite lust! neej har suttit några sekunder och funderat men ingen lust kommer... Annars är allt som vanligt tycker jag. Dottern räknar dagarna och upplyser mig gärna om detta, hon är att en lite marodör emellanåt. ha ha.

dillchips

dottern är sugen....vill ha dillchips...nu! själv krängde jag 300 gram igår kväll! Oj, vad gott det var! Jag får väl offra mig och gå och handla. Hade tänkt putsa fönster idag men det regnar...nu kallar chipsungen igen!

känns tomt...

ibland undrar jag över vad jag ska skriva, många verkar ha så mycket intressant att skriva om, men snart är ju min älskade dotter i england och då är ju mitt uppdrag liksom många andras att skriva om livet här hemma! så om inte förr så blir väl mina blogginlägg många då, bara jag hittar en dator snart som kan vara "bara" min...allra helst skulle jag vilja ha en laptop men jag tvivlar på att lönen räcker till det denna månaden, men det ordnar sig säkert! Idag har vi haft sktrykningslektion, det kommer ju att bli en av dotterns arbetsuppgifter och det är inte alldeles enkelt! Tyvärr hittade vi inte kockrocken, men jag fick i allafall en duk och en klänning struken! jag hade tänkt mig kockrocken för kan man stryka sån så klarar man allt! Om några timmar skall jag befinna mig på arbetet, bara för två timmar men dock...Egentligen skulle vi haft personalmöte men alla är inte tillbaka än så man får väl hitta på något annat nu när man ändå får betalt!

ny vecka nya utmaningar...

konsten att känna sig otillräcklig, vet ni hur det är? Att se att någon behöver något men man vet inte vad eller hur man skall göra det kan göra en fullständigt frustrerad! Men ni vet att jag finns här om det behövs!!

lördag kväll

Yngsta dottern ska ha kompis hemma i kväll och natt så då ska man helst hålla sig borta. Får väl tränga in mig hos sambon i datarummet och glo på hans tv. Annars är ogräset rensat i en rabatt och trädgården börjar se bra ut inför jubiléet.

Nu lyckas jag kanske

Dottern är inte hemma med datorn men nu kan hon fundera på hur jag lyckades med detta. Ser fram emot en ledig dag tillsammans med den yngsta.

Sjukhuset avklarat...

Besöket hos csk-kirurgen gick ganska smärtfritt.. Blev lite ledsen när det visades att väntetiden var längre än jag tänkt. Men jag fick information om att jag kunde åberopa vårdgarantin, så det gjorde jag och förhoppningsvis blir operationen av inom tre månader, fast det kan bli var som helst, vilket sjukhus som nu har minst väntetid.

Vart kommer allt i från egentligen??

Skulle skriva, vet inte vad som hände men just nu kanske det bara finns en rubrik, men i allafall lilltösen har fått en blogg som systern gjort men hon vet inte vad hon skall skriva! Det får mig att undra vad det beror på att vissa av oss bara känner orden rinna av en??

Har jobbat idag, bestämde mig redan från början att det skulle bli en bra dag och faktiskt det blev det!
I morgon är jag ledig och skall åka till kirurgen i K-stad. De ringde därifrån nu i eftermiddag och sa att de hade fått ett återbud och att jag var först i kön, klart jag kommer! De skall bedömma om jag kan få göra en magsäcksoperation...
Jag tror nog att svaret blir positivt men nog är jag lite nervös... Jag har ställt in mig på att göra operationen och det är verkligen något jag vill!

ordningen återställd..

Midsomer på dvdn och dotterns dator framför mig! Idag har varit en ledig dag, riktigt skönt! förvisso har tvättstugan kallat men ändå... Helgen har varit full med arbete, hade det inte varit för att ventilationen inte fungerar så hade det varit ganska skönt. Helgarbete på ett äldreboende kan vara så lugnt och gemytligt att man verkligen har tid för de gamla. Det kan man ju inte säga att man har i veckorna, då är det alltid en massa annat som "måste" göras. Dessutom är det inte så lätt att arbeta på ett ställe där kamraterna arbetat väldigt länge och kanske blivit rädda för förändringar. Man måste alltid vara försiktig med sina förslag och ge och ta hela tiden. En balansgång som gör en trött... Men gläden hos de gamla när man gett dem den hjälp de behöver, den uppväger det mesta....

ny dag som snart är natt och ny dag igen...

man kan inte riktigt hålla sig ifrån bloggen fast man kanske borde gå och lägga sig i stället. Börjar 6.45 i morgon bitti och man ska ju lösa av dottern så det är väl bäst man är där i tid hi hi. Hon borde kanske bli dataingenjör istället för polis, hon medverkar numera till att göra bloggar inte bara till mamsen utan har utökat till kusin och lillasyster, visst är hon duktig?

Snart helg

Dottern har visst fixat lite ser jag... Hon skriver avslöjande i kommentarerna tycker jag... haha I morgon är det fredag men då startar min jobbehelg..... men snart är det måndag igen och då är jag ledig!

Nu är det snart slut..för i år!

Premiären på sommaroperan i Höör där dottern deltar gick bra! Trots vämen.. tänk er att gå omkring i tjocka scenkläder och agera i denna värmen. Idag har vi bara två föreställningar kvar... Skönt men ändå konstigt att det nu tar slut... Men familjen har ju en del framför sig så helt sysslolösa blir vi väl inte... Snart fyller man år igen.. Dottern åker till england om en månad...


RSS 2.0