Orden från igår...

Ja dottern tycker ju att jag ska skriva orden hon säger...Ja ja : Lugna könet, mamma! Haha Men det min älskade dotter är inte alltid så lätt....eller hur? haha Nåja, jag bestämmer mig för att det ska bli en bra dag, rent känslomässigt så kanske tankarna slipper fladdra rundor....
Idag är jga ledig och har alldeles nyss tagit mig an tvättkorgen...I kväll stundar startvisning för MIN rekryt! Spännande värre måste jag säga! så lite städning och kanske lite bak får väl också bli schemat för dagen....

Tisdag morgon...

ja riktig morgon! vakande halv fyra....sen har jag inte kunnat sova mer...tankarna fladdrar värre än ja, jag vet inte vad. Så nu sitter jag här och bloggar...ja, jösses. Men det kunde väl alltid varit värre...Igår var en högst märklig dag måste jag säga. Känslorna sprutar i en som man vore en tonåring i puberteten...haha kanske inte illa...?? Men jag tänker ofta på annas ord...så det blir bra! Tror jag...Idag jobbar jag halv dag, tvättar ska jag visst också och förmodligen åka in till stan och hälsa på en sjukling....ja, ibland måste man göra saker fast man kanske inte borde...

Lördag morgon...

vaknade så klart tidigt men har ändå sovit bra eftersom jag slocknade tidigt...i soffan...:) lilla dottern kom hem från björket halv två i natt, yrvaket kunde jag konstatera att ja, hon var hemma...Hon ville så klart berätta hur det varit och när hon sa att det var lätt det roligaste på länge kontrade jag med:-har du träffat pojkar??...Haha jaja kan bara skylla på att jag var nyvaken! Svaret blev iallafall ja, så det var ju klart hon hade haft kul....Idag på förmiddagen efter melodikrysset kommer Hannah! kakan är bakad...men anna kan vara lugn det är mandelmassa i....:)

Nummer tre...

kommer nu! egentligen bara för att reta anna...som inte BLOGGAT ALLS idag....ännu är kanske bäst att tillägga! jaha jag är iallafall hemma från ljusäventyret i Vittsjö...gick väl så där får jag säga...mina förväntningar var väl alldeles för höga kanske. Men så är det ibland. Lilltösen är på disco i stan, så här är tyst och tomt. Bara jag och OLW...:) inte så illa men som alltid kunde det varit bättre, kanske.

Inlägg nr...2 denna glädjens dag...

Så har jag då varit på CG....jaha, det låter ju väldigt exklusivt, eller hur hannah?? Ja, nu lär ju anna undra vad sjutton vad jag menar...men ni förstår på bussen mot affären i morse mötte jag annas hannah...Och jag berättade att jag skulle till city gross och handla. jaha, sa hannah du ska till CG...haha ja det låter onekligen exklusivare än city gross....Som vanligt kom jag ut därifrån med minst en kasse för mycket! Men det gick det också...Chauffören på bussen, vilket var en bekant som känt familjen sen mina kära barn var små och han körde dem till skolan i skolbussen tittade på mina överfulla påsar och sa: jaså du har köpt godis till barnen?? Va? Barnen?? Nej, du svarade jag de är så stora så de får minsann köpa sitt eget godis...så min maxibag från OLW....bort med tassarna, Elin och therese! ja, de andra två är lite långt bort för att stoppa ner handen i min påse....Nåja, den käre chauffören hälsade till dig Anna! Han är rätt fantastisk tycker jag....visserligen körde han barnen i många år men det är ju många år sen och fortfarande visar han intresse och undrar hur ni mår...Då blir man glad!

Nu ska jag packa mina väskor inför ljusvisningen och lyssna på Scotts nya skiva...som var en liten sak jag kom ut med från CG´s...Halva skivan är spelad och ja låtarna är som vanliga väldigt passande för min sinnesstämmning!
Efter packningen ska jag baka....:)

Glädjens dag....ännu en fredag!

Dottern har mage att kommentera att det var imponerande att jag bloggat igår...om man tittar på mina inläggsdatum har jag faktiskt minst ett varje dag...så det så! Ha!

Ja, då var det fredag igen, och i kväll vet vi vad den har bjudit på...jag har tänkt mig ner till citygross och handla lite...så det blir nog det nu på morgonen. I kväll har jag ljusvisning i Vittsjö, vilket jag ser fram emot väldigt mycket! Dels är vittsjö en liten vit fläck på partylites karta, vilket betyder att där finns säkert många köphungriga kunder...och i kväll har jag fått veta att det är många inbjudna! men vi får se hur det går, det är väl bäst att inte vara för laddad så det blir platt fall...

Kanske bjuder dagen på något mer trevlig....man vet aldrig!

Igår..

kom jag ett steg närmare ett av mina mål...vilket? ja säg det...:)Det kan egentligen kvitta för huvudsaken är att man kämpar på vägen mot sina mål, eller hur?

I kväll har det bjudits på kräftor på mitt jobb...Mycket gott och trevligt må jag säga! Till kaffet serverades en mycket god kaka som jag ska hinna baka i morgon så hannah får något gott på lördag....ja, det kanske räcker till någon annan också, det vet man aldrig!

Idag innan jobbet så satt jag och funderade...ibland kan jag bli så trött på mig själv...jag vet vad jag borde göra men gör precis tvärtom...har ni varit med om det?? ja, strunt samma det blir BRA iallafall...

Till sist några visdomsord från Kristoffersgården: Du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge

Nu är det nära...

ja, vad som är nära det får ni veta en annan gång...Än så länge har dagen flutit på enligt planerna. Jag har alldeles nyss fått in min första rekryt till partylite...Så kanske når jag målet att gå ut som enhetsledare 1 januari 2010...Ja, mål ska man ha i livet, det är viktigt så nu åker vi....Tänkte tidigare på att jag vid ett ögonblick lovat anna att jag skulle ha börjat med körkort till jul när hon kommer hem...så snart får jag väl ta itu med det målet också...Igår kväll var det jobb på kvällen, vilket faktiskt var trevligt...hittade lite tillbaka till arbetsglädjen måste jag säga!

Det är väl bäst...

att jag plitar ner några rader här i bloggen innan jag går till jobbet....så anna inte hinner sakna mitt inlägg.:) Igår kom besked att jag har iallafall timmar på jobbet tom den siste november...ja, vad ska man tycka om det?? Egentligen tycker jag det är ganska skönt så man vet...men ändå så känns det ju inget vidare att det återigen ska komma personal från andra hem i kommunen så man får lämna plats....för andra gången i år. Nej, jag får börja söka utanför byn också, även om jag inte vill men utan jobb kan man ju inte vara...men det ordnar sig säkert...det brukar göra det. Ute visar vädret att det är höstdagjämning idag...blåst och regn och gula blad på björkarna...

Måndag....

ny vecka som vi får se vad den bjuder på...jaha igår var det således söndag och två dygns sen jag bloggade...Mamma, du har inte bloggat! kom det från england...nej, mamma har jobbat helgen...har fröken möjligen glömt att vissa av oss faktiskt gör det ibland?? haha Idag är jag dock ledig...Så tvättstugan, affären, diskbaljan och dammsugaren har haft besök av mig denna dag...dessutom har jag och min namne till arbetskamrat stormat chefens rum....ja, om det sen blir resultat av det återstår att se...Och vad eftermiddagen bjuder på det återstår att se, kanske man får något trevligt besök...:)

Outgrundliga är herrens vägar...

ja, lugn här kommer inget kristet budskap...kanske! Det som nu håller på att hända, vem hade trott det för fyra år sen...inte jag iallafall!

Jaha, vaknade klockan tre nu i natt och klarvaken...satte mig här för att läsa bloggar och sånt, ni vet. Eftersom dotterns blogg, http://saywhatnow.blogg.se ALLTID är den första bloggen jag läser, så kom jag inte så långt innan jag kände att jag måste skriva några rader...Och för er som inte orkar läsa ännu mer om mina barn, ja ni får helt enkelt hitta på något annat! Den unga kvinna som jag har lyckan att få ha som dotter och som skriver den blogg jag just hänvisade till, är helt fantastisk! Som ung sa Anna ofta: Jag är bäst! Men som fyra barns mamma försökte jag ju så klart få henne att se andra bra människor också...:) genom att svara Nej, du är lika bra som alla andra eller du är den bästa Anna som finns. Jag är så klart fortfarande fyrabarns mamma men jag kan säga att mina barn är bäst! Till den skaran inräknas några nära kamrater till dem också...annas hannah, tessans sara, kalles jimmy och elins rebecca.....
haha. Anna skriver någonting i sin blogg om att hon kanske inte visar sin uppskattning mot allt i livet som vi alla har att vara glada över...men jösses vad denna kvinna ger tillbaka! Anna! Du har alltid gett mer än du fått i livet! Men visst ska man vara tacksam!

Anna försökte för några år sen införa tre ord som familjens ledord...minns du anna?? De finns nedskrivna på en lapp som ligger i min låda där jag sparat särskilt speciella saker jag fått av barnen genom åren...ÄLSKA, GLÖMMA OCH FÖRLÅTA Ja, dessa ord dyker nog upp i mitt huvud flera gånger i veckan..och ja, jag försöker så gott jag kan! Alla har vi nog något som bara inte går att förlåta...Men som den analyserande människa som jag är så kanske man ibland kan förstå varför vissa människor gör som de gör...

Ja detta inlägg skulle kunna bli hur långt som helst över mina minnen som jag har hittills över allt anna gett...Ett av de första, nja kanske inte första men för en massa år sen när hon var...ja kanske fem..började hon på förskola några timmar varje dag huvudsakligen för att hon skulle träffa andra barn, vi bodde på den tiden ute på landet relativt isolerat utan grannar och andra barn. Till förskolan åkte Anna taxi och till taxin var det en bit att gå som jag eller hennes far följde henne varje morgon. Denna väg vi hade att gå var aldrig långsam för Anna hade ALLTID något att prata om! Ja, alltså för er som tycker att anna pratar mycket nu...ni ska veta att hon nästan är tyst idag mot vad hon pratade i den åldern...men alltså redan då gav hon av sig själv och sina funderingar!

SÅ ANNA JAG ÄR TACKSAM ÖVER ATT FÅ VARA DIN OCH DINA SYSKONS MAMMA! UTAN ER HADE LIVET INTE VARIT VÄRT NÅGONTING! TACK!

KRAM MAMMA

En dag som ingen annan....

Det blev fönsterputsning...jag är dessutom riktigt nöjd med valet av gardiner!
Egentligen skulle jag till Kristianstad i kväll men jag valde faktiskt något helt annat istället...faktiskt både trevligare och mysigare...Idag har jag haft nästan tre timmar av lugn lycka...ja, vad kan jag nu mena med det? jo ni vet hur det känns när man känner ett lugn som ingen eller inget kan rubba.... Att det sen är någon som ger dig detta lugn kan väl ge lycka, är ni med i mina tankar?
I morgon ska jag på kurs i Växjö.....

God Morgon!!!

Torsdag morgon, 4.4 grader..nu åker morgonrock och tofflor på direkt man kommer upp ur sängen....Gårdagskvällen bjöd ju på ljusvisning. Mycket trevlig...måste jag säga. Tillfällena fanns ju där vi av olika anledningar kom in på andra saker än mina ljus....haha Ja vad avhandlades i disskusionen...Idol, chippendales, gastro by-pass...ja, ni ser. Men så roligt! Dessutom handlade de bra....fast jag har två visningar kvar denna månad är jag nu uppe i den summa som krävs för att jag ska anses aktiv denna månad...
I kväll ska jag på regionsmöte med partylite i kristianstad...innan dess så kanske dagen bjuder på fönsterputsning. Möjligt, men vi får se...ja, det är ett helt företag när jag ska putsa fönstren ut mot gatan. Tre fönster i var rum, två oppnas åt samma håll vilket betyder att det ena kommer man inte åt att putsa på utsidan....man får hänga halvvägs ut genom det tredje....Ja, mina barn vet vad jag menar, de har alla varit inblandad i denna procedur...häromdagen var det sonen som oroligt nästan höll i mina ben; mamma du håller väl i dig nu??? Så, kära bybor ser ni något underligt på husfasaden så är det bara jag....som putsar fönster!

Det finns inget värre än aktiv dumhet.....

Efter en ganska kort natt och en bra lång dag är jag nu väldigt trött...men det blir kanske som igår...jag somnar på soffan, vaknar och går in i sängen...klarvaken...sen kunde jag inte sova på ett par timmar...varför? Ja, man funderar på livet och de val man gjort....samtidigt som jag ser med spänning på framtiden...Kanske inte så konstigt att John Blund inte knackar på min dörr...Men alla vänner runt mig som ser vad som händer stöttar mig...det känns så skönt! vem vet, snart kanske jag får kalla in patrullen...vilken för övrigt växer för var dag....Livet är ju som en berg-och dalbana, men nu befinner jag mig snart på toppen...sen kan allt bara bli bättre...inte sant? Det är bara att spotta i nävarna, ta nya tag och följa med i nerförsbacken...

Carpe Diem


Onsdag morgon...

och bara fyra grader ute....ja, det är så vi går närmare och närmare den kyliga perioden....Idag är jag ledig...har faktiskt så varit sen i fredags..men det behövs ibland så är det. Jag ska ladda för kvällens ljusvisning...grannen som är fd säljare har en del saker jag kan låna innan mina nya kommer...och dessutom bakade grannen bullar igår så...ja lite fm-fika står nog på schemat också. Det finns ju en massa annat att skriva om men ja det kommer så småningom....ibland måste man lugna könet....brukar anna säga....haha

Idag är en ny dag...

hittills lite bättre än gårdagen...Men nog om det, för idag ska inlägget handla om min son! Jag skriver ofta om barnen, kanske mest flickorna så här kommer en liten hyllning till min ende son! som för övrigt har varit här hos mig idag i flera omgångar vilket har hjälpt mig....Men det största idag är ändå att sonen har blivit med LÄGENHET! GRATTIS! Äntligen är det dags för honom att lämna fadersnästet...Att det sen är ett stenkast från mamma kan kvitta...haha Men jag lovar jag ska inte störa....Det känns faktiskt tryggt för er gamla mamma att ha sonen på nära håll i dessa tider....
vi har gått igenom en hel del sonen och jag...men jag aldrig tvivlat på att det ska bli bra för honom, att det ska bli "karl" av honom också...och att flytta hemifrån är väl ett gott steg på vägen?? Så sonen...mamma älskar dig och lycka till! Dörren är öppen när du längtar efter mammas mat....

En dag...

närmare målet....hoppas jag. Idag har varit en högst förvirrad dag...men det blir bättre..för blir framtidens dagar som gårdagskvällen så blir livet perfekt!

God Morgon denna vackra...

höstmorgon! 5.5 grader, solen skiner och träden skiftar i gult. Häromdagen när jag som mest behövde det hittade jag en text som min kära vän från Kristoffersgården gav mig för nästan precis ett år sen på min födelsedag. Den ska jag nu dela med mig av:

I livet utan slut, där jag befinner mig är allt perfekt,helt och fulländat.
Var och en av oss, inklusive mig själv, upplever rikedomen och överflödet i livet på ett sätt som är meningsfulla för oss.

Jag betraktar nu det förflutna med kärlek och väljer lärdom av tidigare upplevelser.
Det finns inget rätt eller fel, bra eller dåligt.
Det förflutna är förbi och avslutat.

Det vi upplever just nu är det enda som finns
Jag älskar mig själv för att jag tagit mig igenom det förflutna fram till detta ögonblick.
Jag delar med andra vad och vem jag är ty jag vet att vi alla är av ett och samma andliga ursprung

Allt är bra i mitt liv.


ps.snart är jag framme.....ds


Det längsta dygnet....

på länge tror jag det har varit i dag.....Gick och la mig sent, vaknade tio i ett i natt och kunde inte somna om...bara jag vet varför...men några kan nog förstå...låg och vred mig och sista gången jag tittade på klockan var hon tre...Vaknade igen halv fem....upp, in i duschen och med kläder på ut med hund....efter morgon kaffet landade jag på jobbet...Jösses vad jag längtade hem till sängen...men efter en hel dags arbete var jag snabbt hemma....packade väskan med mina ljus och iväg på visning...Nu äntligen sitter jag här hemma i soffan, med datorn i knät, Idol på tvn...men det fattas mig något......

Torsdag kväll...

Ja, en mycket intressant dag måste jag säga....Livet tar ibland oanade (eller ja anade egntligen men iallafall) vändningar....men det är väl det som är charmen med livet....eller vad tror ni? Ibland ska man inte tänka så mycket utan bara följa hjärtat...och göra det som är bäst för en själv även om det då betyder att konsekvensen blir att man känner sig elak, för att man inte gör det alla andra förväntar sig...

Jaja, ni kommer att förstå så småningom...skulle egentligen skriva något helt annat och för att få ett inlägg mer än anna så borde jag skriva ett till haha men det får nog vara till i morgon...

Torsdag...

och idag har jag varit duktig och jobbat extra...Det känns som jag inte har något att skriva om än men det ska jag minsann pressa fram innan Anna påpekar att jag inte bloggat idag...vilket hon faktiskt inte själv har gjort på några dagar...haha Träffade en bekant på vägen hem från jobbet, en bekant som fick mig ovetandes säker på att jag gör rätt val....fast det har jag inte tvivlat på direkt. Mycket händer just nu men det tar nog en tid innan jag kan skriva helt öppet om allt...pga att man ibland måste ta hänsyn...fast man kanske inte borde behöva känna så.

Barnens pappa har varit här med kakor idag...vilken lycka att han ibland gör som jag säger...haha GOTT!

Inlägg nummer två...

läste min goda väns blogg om vad hon hade skrivit för ett år sen...ja, jag var ju bara tvungen att kolla vad jag skrev för ett år sen...Exakt för ett år sen skrev jag om att hösten närmade sig och att datorn krånglade...ja, detta känner man ju igen. Saker som alltid återkommer...haha. Idag är det dock solsken och varmt man ser inte mycket av hösten...:) I annat inlägg hade jag citerat en tidningsartikel...man måste fånga sina drömmar och förverkliga dem innan det är försent....

Frustration....!

Ok, nu riktas inte detta inlägg till mina barn eller de runt omkring mig som jag verkligen vill hjälpa...Men usch vilken frustration jag känner över de som förväntar sig att jag SKA lösa saker och ting....speciellt eftersom dessa aldrig löser något till mig....GRrrr!!! Nej, jag ska sluta vara så snäll och rädd för att trampa andra på tårna...tror ni jag klarar det?? Nej, inte jag heller....men jag ska baske mig göra ett försök!

Nu ska jag snart ut och gå lös på ogräset...det brukar hjälpa...men först ska köttet till soppan kokas...sonen ville ha soppa så mor ska trolla fram en soppa...haha

Inget inlägg igår...

och vad händer då? mamma, du har inte bloggat....kom det nyss från andra sidan nordsjön...Ja vad ska man säga? Det är gulligt när barnen saknar mamma...Idag har jag faktiskt haft tre av fyra barn samlade här hemma...och det är ovanligt. Jaha vad ska jag mer hitta på? Lite okoncentrerad idag känner jag...men så är det väl när man har mycket i huvudet eller bara en sak kanske, eller hur anna??:) Sonen och minsta dottern ligger i soffan...-Käften nu börjar Idol....Va? det är ju inget att se...Den värsta programledaren man kan tänka sig...Peter Jidhe...Han pratade illa om mitt favorithockeylag för några år sen...och det mina vänner det är straffbart! haha Dagen idag har bjudit på arbete....fast jag just nu är så trött så jag kan skrika så är det trevligt att jobba...bland alla rara tanter, farbröder och arbetskamrater. Men i morgon är jag ledig...det ska bli fint väder och kanske blir det då lite ogräsrensning.....om jag inte hittar på något annat....:)

Så är ännu en vecka...

till ända. I morse vaknade jag klockan fem när klockradion ringde, vanligtvis brukar jag somna om men inte då...den där halvtimmen brukar vara väldigt skön....Till morgonkaffet konstaterade jag att det är sjätte september idag...och? säger nog vissa men jag kom att tänka på en låt med flamingokvintetten....dansbandsfreak som jag är...jaja denna låt handlar iallafall om många specialla händelser just den sjätte september...så jag tänkte att det kanske skulle bli något av min ödesdag också...haha men ännu har inget hänt, kanske tur det...Annars har denna helg bestått av arbete...men tillsammans med min namne klarar man det mesta...haha

Fredag=fredagsmys.....och glädjens dag!!

Som ni säkert alla vet vid där laget så det där med glädjens dag var ord jag fick från min kära bloggvän och numer FB-vän Kattis! I morse trodde jag nog inte att det skulle bli någon glädjens dag...för trots att jag idag har varit ledig vaknade klockan halv sju med inte bara ljusa tankar....men ganska snart förbättrades detta eftersom Anna via msn nästan höll mig sällskap vid frukosten...kanske utan att veta om det. På förmiddagen bestämde jag mig ganska snart för att trotsa höstvädret och bege mig ut. Jag gick slingan, vilket innebär någon kilometer i skogsterräng kan man säga...Där gick jag i min ensamhet och filosoferade...mötte kor även denna gång, fast nej det var visst tjurar idag...jag lyckades rensa knoppen och fick tillbaka mitt goda humör..På väg till affären ringde min son...är väl inget konstigt tänker kanske en del men jag blev glad! Det visade sig att han var i byn och efter någon minut kom han gående emot mig. Han hade lite att pyssla med men skulle komma hem senare. jag gick hem och lagade mat till oss båda. Kokt lax, vilket är en rätt som bara vi två gillar i familjen eller det har iallafall varit så...så det var väl någon mening med att jag tog fram laxen ur frysen i morse...Vi hade en trevlig middag och ni som känner mig vet också hur mycket detta betydde för mig! Dessutom sa han många kloka ord idag...:) Så ja kvällen är inte slut men visst blev det en glädjens dag!

Nu har jag inte bloggat...

på några dagar så det är väl bäst jag försöker printa ner några rader innan jag får höra från andra sidan nordsjön...att det är dags..haha. Här händer inte så mycket, jag har en god vän som försöker mana lugn...i mig och ja det lyckas nog tror jag....Det är inte alltid så lätt när man vill att det ska hända saker...gärna igår! Men ordspråket säger den som väntar på något gott...vet ni. Nu när augusti gått över till september så har jag fått nytt schema...ett månadsvik som förhoppningsvis blir längre om ingen annan kommer med längre anställningstid....Ja, vi får se...Idag när jag skulle cykla från jobbet började det regna...ja inte lite alltså...jag hann bara runda huset så var jag dyngsur...ja ja upp på cykeln...och precis jag kom ut på gatan kom en lastbil som tydligen inte tyckte jag var tillräckligt blöt....Splash!!!jag kunde vrida ur byxorna när jag kom hem......

RSS 2.0