Nyårskrönika!

Nyårsafton ännu en gång men en högst ovanlig sådan! Jag är ensammen hemma...Endast hunden och katten som sällskap, är det ett tecken på att man börjar bli gammal? Ja, inte vet jag! Året som nu går in i sina sista skälvande timmar har varit bättre än på länge, innehållit mer glädjeämnen än sorger så är det! Familjen har haft mycket att fira, Mats 40 årsdag, Anna som kom hem från Egypten, Therese som gifte sig till midsommaren. Vi har varit på två helt underbara barndop och vi har fått hälsa min systerson välkommen hem igen efter många år utomlands. Ja, som sagt en hel del att fira och jag har säkert glömt mycket. jag har ställt till med många kalas under året, vilket givetvis har varit underbart roligt! kanske en av anledningar som gör att det känns så konstigt att sitta ensam idag, men tvn håller mig sällskap...Jösses jag glömde ju grevinnan! Ja, då ska jag inte klaga, nästan lika illa att glömma grevinnan som om man skulle glömma kalle på julafton! Några av mina mål har jag inte uppnått under året men jag ger mig inte så lätt, bara förlänger dem lite :) 2012 knackar på dörren med en hel del spännande och jobbigt i resväskan, men om ett år sitter jag här igen och summerar hur bra det gått!
Det snart gamla året har gett familjen fler familjemedlemmar och Albin, du skrev på facebook tidigare idag och undrade varför alla skrev sina nyårslöften...ja kanske ingen värst uppmuntrande läsning! Men du fick mig att tänka iallafall och det är inte illa! jag hoppas att du vet hur mycket du tillför den här familjen Albin! och jag kommer alltid att se dig som en medlem av oss, det är dock mitt löfte till dig!

Det finns många andra i vår närhet som skulle nämnas, jag tror jag hört av mig till er alla idag på ett eller annat sätt, jag hoppas inte jag glömt någon för ni är alla lika viktiga i mitt livspussel! En av dem är han som just nu hänger på mitt kylskåp, lille Jim! Denne underbara lilla pojke som visar mig livsglädje och kämpaglöd, som helt omedvetet hjälper mig att inte kasta in handduken!

Nyårsafton är speciell för oss alla tror jag, för mig och min syster kommer den alltid att vara en aning mer speciell då vår far lämnade oss just på denna dag för tolv år sen. Kanske vet inte så många av er hur fars sista tid var men jag saknar honom iallafall. Vår mor har varit borta i snart 24 år, men Gud vet hur myckat jag saknar henne varje dag, varför nu dessa ledsamma ord? Jo, jag vill till er alla ge ett gott råd, ta vara på varandra och umgås och njut av alla ögonblick!

Året 2012 knackar som sagt på och låt oss välkomna det och göra det bästa av det!

Från mig till er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


Julvecka!

Måndag i julveckan...borde vara en stressens dag men nej idag har filmen fått råda! Ledig dag och det har jag tagit vara på! Det har varit mycket länge och det känns i kroppen, men jag gör vad jag kan för att mota det! För innan julafton är det ju en del som måste hinnas med såsom jobb och shopping! Idag har också varit en tankens dag, kanske mest för att jag haft tid att tänka. Saknar min mor som alltid men särskilt till jularna...Ibland kan jag få för mig att jag försöker dröja mig kvar i det gamla men inte är det väl så?

Funderar på julklappar...ja jag har inte börjat men varför frångå traditionen?? :) Nåja har jag planen klar brukar det gå fort! Det är ju tradition att shoppa dagen före julafton så varför inte i år också??

Svärfar fyller år idag men svärmor är sjuk så kalaset blev inställt! tråkigt är det för hos dem finns alltid en särskild värme!

Om en vecka är det julafton!

Bloggen har legat på is, ja så är det men nu ni! Förändringarnas tid är alltid inne, inte sant? För några veckor sen flyttade Anna till egen lägenhet, och ja nu börjar lilla mamma vänja sig...Som människa har man alltid mycket att fundera på och försöka lista ut hur man ska hantera. Ibland lyckas man hitta en lösning, andra gånger kör man fast! Och ja, om jag visste hur jag ska hantera tonårspojkar....

Julförberedelserna är väl på ett sätt i full gång! I källaren står en kungsgran och väntar på att få prydas! Och efter en timmes arbete att få ljusslingan att funka så är jag redo! I morgon ska den stå färdig! Lussebak och kakbak är gjord i flera omgångar! Min Elin fyllde ju femton på lucia...Kalas hade vi den dagen som sig bör, idag har hon barnkalas och jag är hänvisad till sovrummet men det går bra för jag har laddat! Att jag scrapbookar i Mats säng gör väl Inget?? Svärfar fyller år på måndag....hm,,,undras vad vi ska hitta på? Mina jullistor börjar ta form och på julafton dukas julbordet hos familjen Frykmalm/ Öhman! Hoppas Mats inte glömmer julsnapsen som jag lovade svärfar! Midnattsmässa ska minsann besökas eftersom Elin ska sjunga! Ja, jag swr faktiskt fram emot julen! Trött är jag av olika anledningar men det sopar jag åt sidan....

RSS 2.0