Om allt bara kunde vara enkelt.....

Ibland glömmer man bort att man är värdefull.... Det är en jobbig vecka. Min Anna flyttar på fredag...och jag tror inte jag behöver berätta för alla mammor vad jag känner inför detta. Jag försöker minnas hur jag själv kände det en gång för länge sen när jag lämnade hemmet, eller kanske framför allt när jag lämnade min mors hem.... Sen finns det så mycket annat också som borde ventileras och som jag borde finna en lösning på men jösses, jag kan inte....men någonstans hittar jag styrka och vandra vidare. Det finns så många där ute som inte har det alldeles enkelt så visst har jag det bra. Fick i veckan en intresseanmälan att arbeta ideellt för en kvinnojour och ja där tror jag att jag kan göra nytta efter all den erfarenheten jag bär med mig.

Lycklig mamma!

Mycket tankar rumlar som vanligt runt i huvudet. Mycket i almenackan hela tiden vilket jag faktiskt tror är bra. Helgen fick i sista stund planeras om av olika anledningar men den har passerat lika fort ändå! Idag har jag och min Elin varit i Lund. Och så skönt det var att få komma till den stan....Fyndade skor och tummade på att vi ska handla skor varannan månad! Kanske hinner vi upp i annas antal :) Efter detta fynd letade vi oss fram till Lunds dans och musikal gymnasium! Öppet hus var det och vilken underbar känsla man fick! Elin var efter tidigare besök på estet programmet i Hässleholm en aning orolig, men vi kände båda samma känslor efter idag! Nåja, en aning bekymrad kanske för vissa balett inslag men det blir bra!

När vi kom hem hade underbara Anna gjort klart min blogg! Visst är den fin!?

Bingo!

Mycket i livet kan vara bingo! Men spelet bingo är väl det första man tänker på kanske. När jag var liten var bingo sett som ett tantspel. Våra mormödrar gick med väskan i handen till en bingolokal för att prova lyckan och att träffa sina väninnor. Kanske vann de en slant eller så men i annat fall fick de hem ändå med ett leende på läpparna. De hade ju träffat sina väninnor och druckit sitt kaffe! Några år senare under min uppväxt kom bil bingot, man packade in penna och hårt underlag för bingobrickorna i bilen tillsammans med fikakorgen! och så körde man till uppsamlingsplatsen. Fick man bingo så tutades det i vartenda hörn! Ytterligare några år senare gjorde bingo inträde i tv apparaterna! Det blev så klart succé när svenska folket kunde sitta hemma i sofforna och vinna pengar, bilar och resor. Nu är bingot ett stort spel på internet! Så man kan konstatera att bingo är ett spel som verkligen har lyckats hänga med i utvecklingen!

RSS 2.0