Fredag och snart dags för jobbehelg! :)

Det är med glädje jag går till jobbet! är det inte konstigt att det kan ändras så snabbt? Visst har vi det fortfarande stressigt och jobbigt, det har inte ändrats men kombinationen i livet är ganska bra, inte sant? Och jag tror att gör man bara det man tycker om så trivs man. Och oj vad jag trivs med livet! Men alltid finns det orosmoment för oss alla men det är bara att bita i dessa och blåsa bort dem! Man måste helt enkelt göra det bästa av saker och ting, så är det bara! Så mina vänner jag hoppas ni får en fin helg oavsett om ni är lediga eller inte!

Smarrig äpplekaka!

Smaksensationer av hög kvalite hade vi minsann igår! Som ni säkert läst har vi ju börjat med matkasse levererad på trappan varannan vecka, vilket jag är jättenöjd med. Plötsligt är det roligt att laga mat igen! Varannan vecka valde vi kanske för att vi den andra veckan ska kunna ha familjefavoriter :) som stuvade makaroner....och stuvade makaroner hahaha. Nåväl igår trodde jag att jag gjort av med recepten för veckan...suck. vad jag letade! Till slut tog jag en rövare och gick ner i pannrummet...och där en meter från att ha blivit aska låg det! Lycka! Så igår kväll blev det rostbiffslock med råstekt potatis och pepparsås. jag ska höra om jag får dela med mig av receptet. Till efterrätt och ja även förrätt bjöd jag på en fantastisk god äpplekaka, det receptet kommer här, för det mina vänner är all idé att prova!

Äppelkaka med citron och kardemumma

125 gr smör el margarin
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning och garnering

3-4 medelstora äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.

Smält matfettet och låt det svalna.

Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö över äpplena.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Smaklig spis!


Många rubriker denna dag....

Ja så var det fredag igen...Idag hade jag en kallelse till kvinnoklinikens mottagning i Kristianstad. Ett sjukhus som jag har ganska bra förtroende för, det var ju där jag gjorde min magoperation :) Men idag hade de fått remiss från min underbara husläkare. Så jag letade mig fram genom bokstavligen tomma korridorer...kusligt! I kringelikrokar kändes det som jag var på väg mot ja jag vet inte vad, väl framme fick jag vänta ett tag eftersom jag i vanlig ordning var tidig...En sköterska kallade in mig och gav mig frågan om jag behövde kissa...Nu ska ni veta att förutom mina fyra födslar så har jag inte varit hos denna typ av läkare, men jag fatta ju vad hon menade så jag sa ja det är nog bäst. Ok, här har du toan sen kan du gå korridoren fram och sen sista rummet på höger sida....när jag väl var klar så visade det sig att korridoren fortsatte där jag trott den tog slut....så där blev jag stående som ett fån och nu fanns det inte en levande själ så långt mitt enda öga kunde se! Fattar ni vad kusligt. Till slut dök hon upp o sa att sätt dig där runt hörnet så kallar doktorn....Efter en stund kom en liten kort äldre herre som ropade upp mitt namn och personnummer....på DANSKA!!! fattar ni?? inte nog med att jag aldrig varit i denna utsatta situation i hela mitt liv så skulle jag vara tvungen att anstränga mig för att förstå vad han sa....I mitt huvud fanns bara gynekologen i Askim....hahahaha När den trevlige doktorn sen insåg att jag trots min höga ålder inte förstod hur jag mådde där nere ja då ville jag försvinna...hehe men det slutade bra och jag kommer att få bra hjälp!

Sen har jag funderat på varför vissa måste gå i rulltrappor??? Ja, uppför medför benmuskler, men nerför???? Va, förklara det för mig!

Oh, jösses vilken dag!

Klockan var bara någon minut över halv sju i morse när jag steg över tröskeln till jobbet. Nattpersonalen är inne på ett av våra rum på min avdelning och jag tänkte att jaha detta kan bli en intressant dag! Oj vad rätt jag skulle få....Inne i vårt personalrum låg en anames som jag inte visste något om, ett namn jag inte kände igen och tänkte, ja det hör väl hemma på en annan avdelning. Så iväg och fick rapport av nattkollegorna, tanken var nu att ja ok det kan nog bli en bra dag...hehe Nere tillbaka på min avdelning mötte jag min kollega för dagen och hon sa, har du sett den där lappen? Ja, vad är det frågade jag...Jo vi ska flytta ut en tant så kommer det en ny efter lunch! Ok, det kan funka med lite tur och mycket planering. För er som inte vet så jobbar vi oftast bara 2 personal dagtid, ibland tre. Denna dag var dock en två-dag. Dessutom är avdelningarna tungt belastade dvs våra boende behöver mycket hjälp med allt. Nåväl spotta i näven och upp med ångan så lite efter åtta var alla uppe och frukposten var på gång, vilket är mycket bra jobbat av mig och min kollega om jag får säga det själv. Så vår plan var att efter frukost flytta ut tant nummer ett och börja städa....Efter vår frukostrast hade annan personal tagit upp henne ur sängen och var på väg mot hennes nya rum på en annan avdelning. Jaha??? Bråttom?? Jo, de ringde från sjukhuset. Den nya tanten kommer om en timme! Tre timmar tidigare än vad som först var sagt...PUH!!!! Men vad göra?? Spotta i näven igen och sätta fart....Ut med saker, bädda om, damma, skura toalett, osv. Ändra jounaler, byta namn, ge vår gamla tants nya avdelning info, ner ge henne medicin då ingen där hade delegering på den. Ta emot den nya tanten, vara trevlig och mjuk fast stressen flåsade en i nacken...måste kissa....Alla våra andra boenden måste kissa, jag får hålla mig...Till lunch satt vi ner och åt och till eftermiddagskaffet satt vi och tog en kopp....Sen hem, hjälpte tösen förbereda maten, in till stan och gick på föräldramöte....hem igen. Jösses, gissa om jag ska sova sju kvart i timmen!

Förresten, på bussen i stan på väg mot stationen stannade bussen vid en tom hållplats, chauffören gick av bussen och gick in i skogen.....och KISSADE!!!! hahaha Önskade jag kunnat gjort detsamma! Och hemma har jag en tik som vill göra något med en hane!

Slutet av veckan

ojojoj, fyra dagar sen sist och jag minns knappt hälften! Men det har varit en bra vecka, mycket pyssel och många som behöver mig, och det är alltid trevligt. Idag har varit en mysig dag, på förmiddagen kom Therese och patrik hem på fika. Kaffe hade de med sig av bästa sorten :) Efter det smsade jag min goa syster och bjöd hem dem på kaffe då jag visste att de skulle titta på hus i trakten...Spontana besök älskar jag! Enkelt och lätt bakde jag två sockerkakor...:)

Veckan som kommer börjar jag med en ledig dag, så jag ska hjälpa min flyttande vän en stund, vi kommer sakta men säkert mot slutet. Städa en liten runda får jag göra, eftersom lusten för det inte infinner sig idag...men vad gör det? Sen är det jobb i tre dagar som avslutas med kalas hos svärsonen på torsdag. Sen håller jag helg! Gillar mitt schema måste jag säga! Jaja iallafall tills helgarbetet kommer...hahaha

I övrigt tänker jag mycket på acceptans...inte alltid alldeles enkelt men inget jag inte kan klara! Det gäller att planera sin tid och göra det bästa av den. Om man sen somnar när man lägger huvudet på kudden är väl inte fel?

RSS 2.0