Det är hårt, det är tungt, det är över nu.

Ikväll finns du inte här när jag ska lägga mig. I kväll behöver jag inte flytta på dig för att få plats i min säng. I kväll var det ingen som skällde när det ringde i porttelefonen. I natt är det ingen som väcker mig när det är dags att röra på benen lite. Det är tungt, det är hårt, det är över nu. Jag misslyckades att ta hand om dig till livets slut. Men kanske har du tittat ner och sett ljuset i fönstret. Aldrig får jag en hund som du igen.....

Kommunalrådet som plockade kulor

Ännu en ledig helg närmar sig slutet och det gäller kanske att hålla fast vi de roliga minnena. I fredags var det pub efter jubb, ett arrangemang som görs av socialdemokrater, fackliga organisationer. Jag och maken brukar försöka vara med vid dessa tillfällen för att träffa kamrater och ha roligt för en billig peng. Denna fredag likaså. När det närmade sig slutet var det bestämt att vi skulle vandra vidare tillsammans med våra närmaste vänner. På med jackan och vips började det trilla kulor...Jag hade på något vis fastnat i halsbandet som gick i sönder. Alla runt omkring hörde ju detta och började genast plocka kulor som rullade över golvet. Även kommunalrådet som slängde på sig glasögonen för att se vart de rullade :) Igår lördag var det tänkt att jag och maken skulle ut och äta för att fira den 3 åriga förlovningsdagen som var i veckan som nu snart gått. Planen höll inte så tillvida att vi inte hamnade där jag tänkt, men väl på Fridays. Den godaste burgaren jag ätit på länge men som maken mycket riktigt påpekade så var det såsen som gjorde det!
 
Jag är tacksam över att ha dessa minnen i bagaget då vi nu går in i höstlovsveckan. Ibland hamnar jag väldigt nära väggen, kanske inte för att mycket ofta går i rysligt fart utan kanske för att mycket kommer och ag lyckas kanske inte bli av med det så fort som jag borde. Jag skrev till en mycket god vän hur landet egentligen ligger, fick till svar: Är det konstigt? Nej, det är ju inte det så jag drar lite i handbromsen kanske.
 
För snart 14 år sen kom en liten mörk varelse in i mitt och barnens värld. Vi blev med hund. Hon har gett oss så mycket glädje och värme. Men snart skiljs våra vägar då det är dags för henne att vila. Den senaste tiden har åldern tagit hårt på henne och vi kan inte längre lita på henne. Nej, en sån hund kan man ju inte ha det förstår väl jag med men när jag får till mig från utomstående hur ska det då gå för makens hund?? då vill jag bara skrika.
 
Jag är en människa som ger allt jag kan till alla runt omkring mig. De närmaste vet att jag alltid ställer upp med ett öra, en kram och ett tröstande ord. Men även där får jag kanske dra i bromsen. Man kan inte bara ta och ta utan att ge tillbaka. Den senaste veckornas händelser har hjälpt mig se vilka som finns där för mig, ledsamt men nyttigt att se.
 
 

Blandade känslor denna söndag

Kanske är det dags för ett skriva av sig inlägg. Denna vecka som snart har gått har innehållit en massa kul men också en massa mindre roliga saker. Och som vablig människa är det alldeles för enkelt att låta de mindre roliga sakerna ta överhanden. Så nu vill jag bara sätta ner rumpan och gråta en skvätt. Sen blir det bättre. Inte ens jag kan vara så stark så jag inte visar mina ledsna känslor emellanåt. man får precis vad man orkar med har jag en god vän som säger. Ja, kanske är det så? Men någonstans tycker jag att det är nog nu. Jag har ont i mitt vänster ben, den sidan där jag slog i knät för en vecka sen när jag ramlade, samma ben där åderbråcken krånglar. Blä för det! Sen är det en massa annat också men vi blåser bort det för nu och tänker på min son som idag blir 26 år ung. Vi tänker på hans dotter lilla söta Melanie som skänker oss alla sån glädje. Farmor ska kanske gå och sticka några varv på mössan istället för att sitta här och gnälla? Tror det!

Hållplats Lindeborgsgatan kl 05.01

Skyndar till busshållplatsen. Första bussen för dagen kommer snart och jag måste med. Brukar alltid vara ensam i denna arla morgonstund men vad händer idag? Det står redan en och väntar....närmar mig sakta, ser snart att det är en busschaufför. Puh! Känner mig genast trygg när han dessutom hälsar god morgon. Men vad nu? Där kommer en till.... Jaja jag är ju inte ensam. Det är ännu en busschaufför. Där kommer 7an 5.01. På bussen men vad är nu detta. Ännu fler än vanligt! Två män diskuterar fotbollen...stiger som vanligt av vid smedjegatan, tar tidningarna och skyndar ner i tunneln. Bort till vanliga läget så jag kommer i rätt vagn. Men vart är hon?? Damen jag kallar vanderskan... Hon går runt, runt, runt på perrongen. Vänder mig om och får syn på henne. Hon är sen! Vad ska det bli av denna dag??? Ja, så här vid slutet konstaterar jag att jag fortsätter simma. 



Simma eller sjunk det är ditt val

I väntrummet till mammografin fastnade jag framför tvn. Tv 4s Malou hade besök av artisten Mange Hellberg. Jag har aldrig stött på denna människa förut men vilken berättelse! Och vad stark han är som genom sin musik beskriver sitt liv! Simma eller sjunk.... Konstaterar att jag trots mina okunskaper i simning hela livet har simmat. 



Hög tid

Veckan efter bröllopet var det dags för barnbarnets dop. I vackra norra mellby kyrka. En fantastisk fin stund, men mycket kärlek. Sen har dagarna rullat på . Mycket på jobb och mycket hem
K



Framme vid altaret

Altargången kändes lång. Men plötsligt stod han vid min sida och tog min hand. Denne man som jag ska leva resten av mitt liv med. Tänk att vi nådde fram till altaret och att vi har sån kärlek för varandra trots allt vi får gå igenom nästan dagligen.
Brudföljet tog sin plats och prästen började. Man är nog lite i sin egen värld när man står där framme. Jag vet att mn älskade Elin sjöng Utan dina andetag, min syster läste en fin dikt ur bibeln och Elin sjöng What are words.
Jag minns våra ja till varandra som gick som de skulle och jag minns marskalkens viskning när vi skulle knäböja, vält den inte nu, Mats :) Ja minnen för livet. Vi väne oss om och gick ut till tonerna av öppna landskap. Ut till ett rum där min syster passade mitt älskade barnbarn. Klockorna ljöd och vi gick ut till familj och vänner på kyrkbacken. Så mycket värme och kärlek väntade oss där, jag blir alldeles matt av bara tanken. <3 En fin kväll och mer kärlek väntade på Byagården i Lilla Harrie. Alla fina tal och alla hyllningar, allt bus och vacker sång. Allt detta gjorde ni för oss. Vi glömmer det aldrig jag och min man!

Uppför altaret

Upp för kyrkbacken, var är min egen blomsterdam?? O där kom hon med den vackraste brudbukett jag sett! Tärnorna fick sina, prästen manade på. Följet tog plats och dörrarna öppnades till musiken ur änglagård <3. Med min son Kalle vid men sida skred vi upp längs gången. Varför min son följde mig? Det var ett självklart val för mig, en sort symbol att nu är allt som varit över och barnen behöver inte oroa sig för mitt val av man denna gång.... 





21 september

Ja, det är några dagar sen nu, dryg vecka faktiskt men jag känner jag behöver ta det i rätt ordning. Börjar känna som så ofta förr att jag verkligen vill göra det jag vill. Men åter till denna underbara dag <3. Efter 12 var jag och min fina vän suzanne färdiga i lokalen. Susade hem, blev omgjord till prinsessa. Ja faktiskt var det möjligt. Mina två töser gjorde gemensam insats! Under tiden började nervositeten komma... Men så där 16.20 rullade följet mot norra nöbbelövs kyrka. På parkeringen väntade sonen. Min toastmadam susade upp till kyrkan och jagade in de sista gästerna. De fick ju inte se mig....:)



RSS 2.0