Livet här och nu

För över 20 år sen började jag åka buss i Höörs kommun, nu gör jag det igen. Då liksom nu är det i stort sett samma chaufförer som kör, en del mer gråare än andra. Under årens lopp har en del av dem kört mig och barnen ofta så nu efter några års bortovaro tar man bara upp tråden där man lämnade den. Det händer en del under åren sa han till mig idag den trevlige chauffören, men det är väl både på gott och ont sa han sen? Utan att då veta att han slog huvudet på spiken fullständigt kunde jag inte låta bli att känna tillit till honom på ett sätt. Han känner mig tänkte jag, sen pratade vi om barnen hela resan till det var dags att lämna för mig. Hur gammal är nu lilltjejen? Henne vi skjutsade till skolan? Jo du hon fyller 18 i december sa jag och genast utan att säga det kände vi båda hur åren trillar förbi. Alla blir äldre men inte vi.... Han frågade om sonen, ja jag är farmor också sa jag, usch vad gammalt det lät säger han då :) haha
 
När jag sen stigit av och gått en bit på min promenad får jag syn på en bil lite längre fram som stannar och backar mot mig, det är min hyresvärd, vill du ha skjuts? JA tack det säger man inte nej tack till! Snälla människor gör min dag <3
Men innan dess firade jag min dag med att köpa en kycklingwrap jag inte orkade äta upp....Mannen i kiosken sa, men du jag kan slå in den så kan du ha den till kvällsmat! så nu ska jag sätta tänderna i den!
 
Till sist ett Stort tack till mina arbetskamrater och vänner ( den klick jag kan väcka mitt i natten) Jag älskar er alla!  Denna dag har fått mig att få tillbaka lite tro på mig själv och på att jag inte är så dålig som ibland görs gällande. Allt är inte svart och vitt utan också gult, blått och grönt. Saker och ting händer av en anledning man ska bara komma på vilken. Jag har haft stor sorg i mitt hjärta den senaste tiden, jag har varit nere och vänt många gånger. En del av mina älskade vänner får ta mer än andra och jag kan förvånas av er styrka! Men ni vet också att jag skulle inte tveka en sekund om ni behöver mig.
 
I morgon är det valborg, skall inte fira tänkte jag i morse, Nu är jag bjuden till bålet och dessutom får jag en korv! Det ni!

Våga förändra

Min vän sa idag, du bloggar dåligt tycker jag. Ja, jag vet blev mitt svar. Inte för att jag saknat ämnen det ska ingen tvivla på men precis som man innerst inne inte vill tvinga sig på sina vänner när man mår dåligt lika lite vill man sprida dålig energi. Men allt som har hänt och som händer bidrar till vår egen historiebild. Vågar vi som människor förändra? Vet vi när vi behöver förändra något? Ja det tror jag vi vet, men jag oroar mig alltid för vad andra ska tycka, men de senaste månaderna har jag tittat på mig och vad jag måste förändra för att inte förlora mig själv. Tänk på det du älskar mest, familjen var det någon som sa till mig för ett tag sen. Men om jag inte mår bra vilken nytta gör jag då för mig och familjen? Och oavsett mina beslut så de som älskar mig gör det ändå. Tiden framåt kommer att vara jobbig men fram ska jag och fram kommer jag med mina vänner och mina barn vid min sida. Inget annat är viktigare. 

Tjockare än vatten

För några dagar sen hittade jag i min svt app en serie jag helt missat på tv. Alla tio avsnitt hade gått men jag började nöglo som vi hade sagt hemma i värmland.

Serien handlar om tre syskon som motviligt tvingas driva ett pensionat.
Jag drogs till serien som den serienörd jag är. En av bröderna får veta att dottern vill flytta till mamma. Alla som har barn och som flyttat hemifrån känner igen sig i hans tankar. Även jag, jag har fyra barn som jag älskar över allt annat. De gånger barnen flyttar känner man sig som det är ett nytt kapitel. Kanske killen i serien kände sig värdelös men jag lovar att det går över till nåt bättre. Killen sa: Det är jag som måste växa upp, kloka ord.

Mycket har hänt de senaste dagarna, närheten till min mor är påtaglig och jag kan inte låta bli att undra vad hon hade sagt. Förmodligen inte så mycket för hon var och är väl den enda som någonsin älskat mig ovillkorslöst.

Jag vill inte ha diskussionen öppet, två människor har att göra med det som hänt inga andra. Men en vän sa till mig, du måste ha rätt att försvara dig. Nåja, jag hittar vägen fram iallafall. Så i morgon är det måndag, ny vecka som bjuder på det mesta. Lite jobb, lite mys och avslutas i Jönköping och SKRs årsmöte.RSS 2.0