Drömmen om att få hjälpa andra

  I Sverige idag finns många skyddsnät när man förlorar sitt arbete eller blir sjuk. Men som det nu är räcker hjälpen inte till! Den 17 januari öppnades en hjälpsida på Facebook vid namn Hope. Bakom sidan står tre stycken vänner med olika erfarenheter. Till sidan har vi kopplat ett antal administratörer som på sin fritid har kontakt med den sökande, lägger ut ett inlägg och koordinerar hjälpen som kommer från givare. Hope lägger ut ärende där vi söker efter matkassar och begagnade kläder.  På en och en halv vecka har Hope genom att läsare gillat sidan nått ut till 891 personer. Sedan starten har vi haft 26 ärenden ute och av dessa är i skrivande stund 13 avslutade. Samtliga 13 av dessa avslutade ärenden har fått hjälp med något av det de sökte. Vad säger då detta? Dels ger det en ganska tragisk bild över hur människor idag 2014 inte har mat på bordet eller varma kläder att ta på. Men det visar också på den stora generositet som faktiskt finns hos det svenska folket. Att få möjligheten att hjälpa en annan människa är något av det finaste man kan uppleva. En dag kom detta tackbrev från en sökande som plötsligt kunde klä på sin son varma kläder denna kalla vinter då vi lyckats hitta en givare.

Hej vi har idag fått hem en overall och vinter skor samt vantar och vill tacka er och personen som har skickat den till oss. Min son blev jätte glad och tack vare er och givaren kan han hålla sig varm ute.

Tack än en gång för hjälpen och vi önskar att det fanns flera människor som ni . Vi nämner er i våra böner. Ni gör ett fantastiskt jobb!!

Då känner man plötsligt i sitt hjärta att den tid vi lägger ner av vår fritid på att hjälpa andra är väl använd tid!

Hope kommer att utvecklas och vi hoppas att ni alla vill vara en del i denna utveckling!

https://www.facebook.com/pages/Hope/1417229301750245


Bagageterminalen

Många många gånger pratar jag om bagaget, det man bär med sig. Min far dog alkoholist, min förgörare söp sig full på 24 mellanöl från Lidl var dag. Mina vänner har ibland helt skämtsamt sagt nej nu så ska Anneli under bordet. Ingen har nånsin lyckats, inte ens konferensdeltagande i Danmark. Så kontentan av detta är att ingen heller behöver uttrycka oro över att jag skulle byta karriär till alkoholist! 

Konsekvenser av att en gång levt utsatt

Ibland får man frågan, vad gör du? Som fd utsatt tänker jag - och vad har du med det att göra? Många gånger kanske petitesser, men kan bli stora saker för en sån som mig. Hur mycket pengar fick du? En kanske naturlig fråga men oerhört jobbig för en sån som mig. Jag gnäller kanske men man måste förstå....

RSS 2.0