Sol, kaffe, och god mat i fint sällskap!

Söndag idag, sommarvärmen är tillbaka. Ledig tid tillbringas som jag vill. En kopp kaffe i solen. Tillsammans med en av dem som betyder mest. Ett långt livsprojekt ligger framför men med mycket prat, en timme i taget och mål så funkar det mesta. 

Dagens lunch intogs även idag på café David. Skåne stadsmissions café i Malmö. Näringsrika persiljejärpar till självkostnadspris. Gott som sjutton, den inlagda pressgurkan leker man inte med! :-) tog en titt runt i lokalen. Där var mannen som bott på missionen i 20 år, bär omkring på sina saker i två Coop kassar. Men glad att få lagad mat och lite sällskap. Många andra i hans situation, svenskar som av olika anledningar hamnat utanför det sociala nätverket. Där var mannen som tog en tupplur på maten. Mycket värme o kärlek i lokalen. En upplevelse som ger dig perspektiv på livet! 


Eldsjälar som lagar fantastisk god mat! 

Älskar, älskar inte

Orden jag älskar dig kan betyda så mycket på olika sätt. Mina närmaste vänner älskar jag. Likaså mina barn. De män som funnits och finns i mitt liv jag älskar dem också. Dessa tre grupper behöver ju inte betyda att man älskar på samma sätt, eller hur? Säger jag till mina kvinnliga vänner jag älskar dig behöver ju faktiskt inte betyda att jag är bisexuell! Likadant för en man som säger till en kvinnlig vän jag älskar dig, behöver inte betyda att man vill ha ett förhållande. Kloka ord från en klok gumma....

Komplimanger, grillad korv och fina människor

Jag fick en komplimang idag. Du som bloggar så bra, kan du inte blogga om det vi ser nu? Jo så klart kan jag det! Lite för att spinna vidare på gårdagens tema om folket på bänken. 
 
Min vän och jag gynnar nämligen stadsmissionen med att luncha där ibland, ja så klart till full pris! Idag var det dock gratis, grillad korv i Rörsjöparken. En samling människor i gräset bjöds på god korv med bröd och en sallad. Några hemlösa, några med någon beroendesjukdom men alla lika värda att få njuta av en grillning i sommarvädret. Men där var andra också, pensionärer med en god inkomst, arbetare som jag och gruppen som arbetar på stadsmissionen, dessa änglar som gör lite var dag som betyder så mycket för de som behöver.
 
Ja så finns det nu säkert de som tänker, jaha dessa alla utlänningar som tigger på våra gator. Nej, jag har inte sett en enda av dessa behövande heller när jag lunchat hos stadsmissionen. 
 
För femtio kronor får du god lagad husmanskost, besök dem för en lunch vetja!
 
www.skanestadsmission.se
 
Café David

Jag är beroende....

Inte av alkohol, sex eller choklad. Nej jag är beroende av något helt annat. Av sociala medier, av att kunna vara kontaktbar 24/7. Säkert ganska oförståigt av en del medan andra föestår. kapitulerade inför det idag...mina arbetspass kräver så och med all rätt! Gick in till chefen med avstängd telefon, la den på hennes skrivbord och där fick den ligga så länge hon var kvar och en stund efter faktiskt. Efter nån timme kliade det bokstavligen i hela kroppen....Otäckt. Jag har i hela mitt liv varit nåbar, haft fullständigt koll. Ja jag vet ett inte så friskt beteende men vilket beroende är det? 
 
Veckan som gått har varit fylld med olika möten. I min värld är alla lika värda, vilket absolut kan få mig till en stund på bänken, dela några ord med den som vill och behöver. Det där med bänken har jag upptäckt genom går ett generationsskifte...ungdomar i mina barns ålder som delar den med män och kvinnor som kan vara deras mor och farföräldrar. Tragiskt, man vill bara dra dem därifrån. Men att ha ett beroende är inte så lätt som många tror. Inte heller ser det likadant ut för alla. 
 
Hycklare har jag också stött på denna vecka, åh vad jag tycker illa om såna!

RSS 2.0