Vad är det för fel på människor?

Min blogg har alltid varit en tankeblogg, lite av vad som händer i livet. Så kommer det också att förbli, det är det som är mitt behov att få lyfta och lufta olika tankar. Intressant eller inte det vet jag inte men bryr mig inte så mycket om vad andra tycker heller. 
 
Vänner är ofta ett ämne jag tänker på. Mina vänner betyder så mycket för mig, utan dem (er) är jag liksom halv. Precis som ni vore min andra hälft. En del så klart mer än andra helt naturligt. En del kommer och en del försvinner. En del består genom hela livet, en del kommer tillbaka. 
 
Jag har det bra nu, allt flyter på. Och ja det finns tom en som har tagit en liten bit av mitt hjärta, ligger lågt med det nja försöker iaf. Jag har gjort val som är bra för mig och det är jag stolt över.
Jag har inte alltid gjort rätt, inte alltid gjort rätt val. Men var sak har sin tid och just då i ögonblicket har det varit rätt för mig. Jag slår mig inte för bröstet och tror mig vara bättre än andra. 
 
Men efter många tuffa år är jag värd att ha bra, värd att ha den bäste vid min sida och ja dit kommer jag. 
 
Men idag...mitt hjärta gråter fast det var så lyckligt igår. En av mina bästa vänner...har gjort val jag inte ens i min vildaste fantasi kan förstå. Sårat mig och andra på ett sätt så vi kommer aldrig någonsin att förstå även om vi får den bästa av förklaringar. Utnyttjat och ljugit, trampat på oss som funnits där i alla lägen. Vad är det för fel på människor??

När huvudet är fullt kommer pennan fram....

Det går bra nu....det flyter på eller ja snarare forsar fram. Den siste som behövde veta innan jag offentliggjort min nyhet fick veta ikväll, bara för att hon var så nyfiken så hon höll på att spricka :) 
Jag har flyttat...tillbaka till Sösdala. Tillbaka till familjen och tryggheten. Två tredjedelar som är viktigast i mitt liv. Den sista tredjedelen är vännerna och kärleken. Min flytt betyder också att jag kommit närmare mina vänner. Bor man i mitten har man ju nära till allt, visst? 
 
Under min fina semester hann jag träffa många, göra mycket men också öppna upp mig. Tänka annorlunda och se signaler. Fick nygamla vänner tillbaka, ja förlåt men det gladde mig oerhört. Och nu börjar jag se sidor i denna min nygamla vän som ingen av oss trodde fanns...Så fint....När jag då kan se att andra människor och omständigheter påverkar mina vänners mående ja då blir jag galen! Utnyttja vänskap på det viset? Slutade med att jag fick bli svarta fåret men det gör jag så gärna så länge fokus släppte på min vän ett tag. 
 
Kärleken då? ja då den finns där och den kommer, den som väntar på nåt gott vet ni....
 
Är tillbaka på jobb också sen en vecka tillbaka. Fantastiskt kul!
 
I morgon blir det marknad om gud vill o rumpan håller. Sen drar jag nog på fest med nya vänner....spännande men ack...jag som är så blyg.....jösses! 

Överlämna och släppa

Vissa saker vet man från början eller iallafall ganska tidigt att man måste släppa taget om. Men det kan vara oerhört svårt att göra just detta innan man får ett tecken någonstans ifrån. Oväntade tecken kanske. Det har hänt mig och det händer fortfarande. Dagligen kommer det något som gör att jag vet jag är på rätt väg. Alldeles fantastiska tecken, ofattbara, lite skrämmande, men alldeles alldeles underbara. Ödet finns och ödet levererar. 
 
Jag har många gånger varit sargad och skadad. Många har sett och utnyttjat detta utan att istället ta hand om mig. Bitter? nej inte ett dugg. Men påföljden blir nu att jag får jobba med att lita på att ödet visar rätt. Men det ska jag göra för jag vet innerst inne att ödet och änglarna inte kan ha fel. Så kontentan? Go with the flow....Det får bära eller brista, den som tycker annat ja det är bara synd om den i så fall. Har man kärlek i sitt hjärta kan man också glädjas åt andras lycka. 

Gamla och nya intryck

Två veckor i maj månad för trettio år sen kom att sätta mer avtryck för mig än vad jag då förstod. Först i morse fick jag en aha upplevelse som fick tårarna att rinna. Ni vet den där absolut första kärleken? Den där man kan dö för? Mmmm det var den jag hade då några fina dagar i maj 1985. Sen stod jag där, ung människa i livet som inte förstod vad som hände. Nåja jag ska inte gå in på det närmare för föremålet finns kvar i kretsen omkring mig än idag. 
 
Men när ni inte förstår, ta reda på det. Det är viktigt att förstå, det har jag alltid eller kanske sen den stundeb velat göra. 
 
En del av er vet att jag är övertygad om att änglarna skickar mig och oss budskap. I kväll fick jag ett. Och tack, ni änglar och kanske en alldeles speciell ängel har skickat ännu en oxe till mig. En oxe är vad jungfrun behöver. 
 
Mina allra närmaste och bästa vänner är oxar <3

Vilodagen

Snurrat mycket tankar denna dag. Spännande upplevelser har skett. Många klagar över värmen men det är ju sommar. Sätt på fläktar, svalka er i vatten ni som kan. Tänk om sex månader har vi vinter igen, och hur kul är det? Jag kan leva med att lukta svett, ha svullna ben och inte orka göra särskilt mycket på dagen. Nu när sommarregnet stilla faller utanför mitt fönster njuter jag nattens tystnad. Ja, jag jobbar kvällar och har fått en något annorlunda dygnsrytm, lägg därtill semester så ja jag sover inte när andra gör helt enkelt. 
 
Idag blev jag bjuden på världens godaste hamburgare...vart? Ni får följa med nästa gång! Åkte tåg tur och retur vilket jag gör väldigt ofta :) Stötte på en speciell tågvärd....tänkte att ja hen ska jag försöka pigga upp, fast jag visste att det skulle vara omöjligt. Precis innan jag skulle stiga av försöker jag konversera med hen. Enda trösten i denna värmen sa jag är att alla är lika varma....jaja fick jag till svar men det är ju inte så fräscht. Nej svarade jag men alla är lika ofräscha så det är ju ok.....:P Nåja jag försökte lite till, lyckades knappt men hen önskade mig iaf en bra dag! 
 
 

En dag i solen!

Vita ben blev röda ben... Ja bonnbrännan har kommit :) Antagligen för att stanna, men vad gör det? Det är varmt och gott ute. Solat vid Finjasjön med dottern som brände sig värre än jag. Men ja det är typ lika säkert att man bränner sig som att tomten kommer på julafton. 
 
Från sjön bar det av till rusta, rea på Rusta ju...Baden baden och lite annat med hem jadå. Så fick morgondagens födelsedagsgris sin present....i gengäld fick jag mat, så visst var det ett bra byte :-)
 
EN skön dag helt enkelt...Dippade lite nu i kväll men drpg mig snabbt upp igen. Har kanske lärt mig att vända fortare än dipparna, vilket är bra :) 
 

Malmö i mitt hjärta.....

Satte mig på tåget idag, åkte ner till stan som jag älskar. Malmö är så vackert. Strosade runt, shoppade lite. Slank in på min nya favoritbutik, Mandala på södra förstadsgatan. Handlade chakrastenar...en ametist, en sten som ger kraft, skapar lugn och gör oss trygga. Och en bergskristall som ger balans och öppnar upp. 
Åt lunch med en vän som märkte mitt lugn.... <3
 
Tog tåget till mitt barnbarn, är ju hennes dag idag! För två år sen kom detta flickebarn till oss, vi som väntat så länge. Hon är hela famljens ögonsten och det vet hon. Idag fick hon farmor på knä i der nya bamsetältet...finns ingen annan farmor går ner på sina onda knän för än sitt och kommande barnbarn. :-)
 
Jag har det bra nu, blir nästan gråtmild när jag tänker på det....det är min tid nu. 
 
 

Tredje semesterdagen

Sommaren har kommit, tredje dagen med sol och jag hör folk som klagar...ja jösses. Själv tog jag båten med fina Eva till Helsingör. Hittade en fin sommarklänning, en svarta sara i ostbutiken så klart, och lite sprit. Åt gott, fläskestek så klart! Drack gott vin på favoritstället och tog sen båten hem igen. In i taxfree och kom ut med det man ALLTID handlar på båten Taveners tropical fruit, toblerone och marianne! 
En underbart fin dag med en fin vän som jag delar mycket med. 
Var lite orolig att jag i dag av vissa anledningar skulle tappa lugnet men jag har klarat mig bra tycker jag. 
Livet blir som det är bestämt, bara att go with the flow liksom.... En del skulle jag vilja sparka i baken för att de ska vakna för att vara tyst och se på är inte min melodi. 
Men lugn.....
 
Alla mammor har en liten tiger inom sig alltid, även denna tiger har jag lyckats lägga band på....

RSS 2.0