Abortens vara eller icke vara....??

Europarådet har antagit en resolution som dess anhängare räknar med att den ska stärka vårdpersnals vilja att vägra utföra aborter. Resolutionen har sitt ursprung från en svensk motion. Beslutet togs när de flesta av delegaterna hade åkt hem, även ett par svenska som befann sig i svenska riksdagen vid röstningstillfället. Motionens intentioner förändrades under behandlingen och fick motsatt innebörd. Från början menade motionären att det skulle medföra att kvinnor i länder med stort abortmotstånd lättare skulle få vård, men istället blev nu resultatet att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra abort.

Så vad tycker jag som fyrabarnsmamma om detta? Personligen har jag alltid varit emot abort av den anledningen att har man blivit gravid så får man stå för konsekvenserna. Men nu kan kvinnorna också utsättas för våldtäkt och är det då rätt att sätta ett barn till världen under de förutsättningarna? Barnet riskerar att hamna i en kärlekslös värld om det är "oönskat"!

Och hur kan de svenska delegaterna utebli? och varför chockas man nu av beslutet när man visste att det kunde bli konsekvensen? Ska man ha dubbla uppdrag om man inte kan prioritera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0