Drömboendet

Drömboendet

Vart vill du bo? Min dröm är att någon gång bo vid vattnet eller åtminstone nära vattnet. Idag finns en uppsjö av fastighetsägare som hyr ut bostäder. Det är inte som förr när vi var barn, de kommunala bolagen är inte längre ensamma herrar på täppan. Det medför också att det kan vara svårt att hitta "rätt". Man googlar och får miljoner träffar, men först ska du bestämma vart du vill bo! Vad är viktigt för dig? Kommunikationer? Serviceutbudet? Natur eller kanske kultur?Mycket ska man tänka på innan man kan ge sig in i djungeln av googleresultat. Men jag har hittat den snyggaste hemsidan! Ett tips från mig, klicka in på http://www.melinforvaltning.se/

En ren och tydlig hemsida som gör det väldigt enkelt att hitta det just du är ute efter! De erbjuder tom information om hur vädret är just nu i Ängelholm! En mycket trevlig sida som gör dig glad och som lockar dig till att söka bostad eller lokal. Klicka sen vidare och sök det du är intresserad av. Titta in på http://www.engelholm.se/ så kan du enkelt läsa vad kommunen erbjuder. 

               

Har du sen tur så hittar du ditt drömboende och kanske just du blir den lyckliga som får teckna hyresavtal!


Tagelskjorta istället för offerkofta

Tiden är här när vi inte vet vad vi ska ha för kläder. Frysa ändan av oss på morgonen eller svettas på eftermiddagen. Men det är vår! Höra fåglarna kvittra,finns det något bättre? 
Jag har länge funderat på det med offerkofta och om valen man gör. Acceptera det du inte kan förändra är orden i en bön. Jag har ingen offerkofta, det har både vårdpersonal och de som känner mig bekräftat. Men jag tar på mig tagelskjortan. Skyddar mig själv och bestämmer vem som kommer inpå mig. Det spelar ingen roll vad du gjort tidigare det som är viktigt är vad du gör nu och framåt. 

Skilja på sak och person

Hur många av er har någon gång haft svårt att skilja på sak och person? Om jag gör en i andras ögon dum sak, ja den är kanske dum också men det betyder ju inte för den delen att jag är en dum människa. Mycket kan man kanske inte försvara men mcket förstår jag inte heller varför man gör eller varför det händer. 
Min underbara kurator som försöker hjälpa mig upp på banan igen pratade om mitt livs tidslinje. En tidslinje som görs för att man kanske kan se ett mönster varför saker händer och just när de händer. 
Jag har börjat på min tidslinje, men jag skriver den i berättelseform och jag har börjat från början så min tidslinje kommer nog ta resten av mitt liv att få färdig....hahaha
 
Men helt klart värt ett försök! 
 
 

När livet tar en vändning- offerkofta eller acceptans och förklaring

Mycket har hänt sen sist jag skrev. Som vanligt förstår jag kanske inte vaarför jag lägger ner läsandet och skrivandet när jag mest behöver det, men nu tar jag ett nytt tag igen. Jag ser mig inte själv som ett offer för händelser, även om andra tror det. För någon dag sen skrev jag en status på Facebook om hur läget nu var med hälsa osv. Jag satte ner foten, för att folk skulle förstå att jag gör det jag vill, kan och orkar när jag vill. Ja,det är dags för ännu en gång att för mig jobba mig frisk eller friskare.
 
Strax efter nyår fick jag kontakt med en mottagning på SUS i Malmö som har kommit att bli min räddningsplanka. Personal som bryr sig och visar i rätt riktning utan att skuldbelägga om jag för en stund avviker från den "rätta" vägen. En kurator som med stor vilja tar sig an och vill på riktigt bena ut och hjälpa mig. 
 
Visst har vi alla ett val, och alla har nog gjort fel val någon gång. Fel utifrån vad andra tycker och från den allmänna livsstigen. 
 
-Boende
-Arbetslöshet
-Hälsa
-Krav
-Relationer
 
Det är vad jag har att jobba med, allt på en gång. Kaos? Ja. Offer? Nej, accepterar att det är så här. Lyssnar vad jag ska göra i vilken ordning. Veckans projekt har jag inte lyckats med ännu, men känner att min kurator kommer inte hänga mig för det. 
 
Dagens glädjeämne: Gårdagens timmar med barnbarnet, och längtan efter det andra barnbarnet som snart kommer.

RSS 2.0