gott slut....

Idag är årets sista dag...och som alltid har jag en enda önskan: att det nya året ska bli bättre än det gamla! Och jag försöker verkligen övertyga mig själv om att det blir så... Jag mår inget vidare...men det är ju inte ovanligt heller så här års med alla helger som är...jag saknar mamma....vill ha något annat än det man har...var det meningen att det skulle vara så här...Jag vill ju absolut inte deppa när man borde vara glad men nu är det så iallafall.... Men barnen har det bra och anna är hemma några dagar till och det gläder mig verkligen!
Så alla: förena er tillsammans med mig och önska er ett bra år!

Annandag jul!

Hoppas ni alla har haft en fin och skön inledning på julen! Det har jag haft även om barnen är hos pappa detta året...Men julafton var fin och traditionsbunden även om två av barnen försökte ändra på tiden då tomten borde komma....hihi. Dessa andra juldagarna är jobbiga när de inte är hemma...men deras far har det ju så vartannat år så jag får ge mig till tåls...Jag ska börja jobba i kväll efter en månads sjukskrivning och för er som vet hur jag har det så förstår ni säkert hur SKÖNT det ska bli!

Det var nån som vill ha...

uppdatering här...och jag lovade fast jag vet inte om anna hinner att läsa, för i morgon är hon på väg hem till Sverige!
I morse hade jag inte mycket julkänsla men när jag satt där med min yoghurt kom jag att tänka på anna och hennes syskon! Och då blev jag genast glad och varm om hjärtat....för jag hoppas ni alla vet hur mycket jag uppskattar er alla! Även om ni har fått en kycklingmamma i mig så hoppas jag ni känner hur mycket jag älskar er!
Ibland orsakar ni lite oro och sånt men lugn när jag sitter där på hemmet kommer jag fortfarande oroa mig över er, så det är nog inte så mycket att göra något åt!

Jag ser fram emot en lugn och skön julhelg tillsammans med hela min goa familj!


tänkte gå på djupet...

i dagens inlägg....men vad händer då????Man vaknar 6.20 av vad man just nu på nyheterna misstänker vara en jordbävning med 4.5-5 på richtersskalan...Jag trodde pannan hade expolderat...RUSKIGT!

Nåväl har inte skrivit på två dagar....med vikten går det bra väger nu under hundra kilo vilket är väldigt länge sen!!!
Tänkte annars skriva något djupt som sagt...anna som ni hittar på http://saywhatnow.blogg.se är mycket duktig på att skriva så bara hon förstår även om det är länge sen då jag tror att hon mår mycket bra just nu men jag skall väl lyckas berätta vad jag vill så småningom....

LÄNGTAR till lördag då jag möter anna på KASTRUP!

Inte vilken lucia som helst!

I dag firas lucia över hela Sverige! Men här firas ELIN på hennes 12e födelsedag!


Denna bild visar en något mätt Elin!

GRATTIS!

Det luktar...

pepparkakor i hela huset! Vilket säkert tecken! Men det bidde inga hjärtan till granen men väl stjärnor vi kan hänga... Lite deg finns det också kvar om anna vill baka hjärtan när hon kommer om en vecka...hihi.
I övrigt är det lite mindre snuvigt idag, jag tog nämligen familjekuren sirap och ingefära igår.... smakar inget vidare men det hjälper dock mot ondsinta virusar.... Har tittat på lucia på jobbet idag, där elin var med. Mycket fint! Tyvärr blev bilderna inte bra så det får ni vara utan...I morgon blir det mer lucia och hurrande för elin som fyller tolv!

snuvigt....

är det idag! Någonstans ifrån har det kommit in en förkylning och ont i halsen! Sa till Elin i morse att nu ska jag inte pussa på dig så jag smittar dig! Hon har ju luciakonsert i skolan och på äldreboendet i morgon och i kyrkan på lördag! Men jag tror inte hon saknar mammas pussar....haha
Igår bakades det lussekatter här hemma. Jag tänkte först inte baka pepparkakor i år men så traditionsbunden som denna svensk är så drar det i tarmen idag, så det blir nog att sätta deg till i morgon... vad vore en jul utan pepparkakor bakade efter mormors recept? Dessutom ska vi ju ha hjärtan i granen, eller hur, anna?

9 december!

Dagen idag är en speciell dag! Först av allt vill jag säga:

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!

till båda mina "annor"

                   

Men dagen idag har även en annan betydelse för mig! Om min kära mor hade fått vara med oss, så hade hon idag fyllt 75 år! Tyvärr togs hon ifrån oss alldeles för tidigt, då hon lämnade oss en vårdag för tjugo år sen.

Till mamma: Jag vet att du finns någonstans däruppe och vakar över mig och de mina! Jag vet att du inte kan läsa detta men jag hoppas att du känner vad mycket jag saknar dig! Sorgen lägger sig efter ett tag men det går inte många dagar utan att jag tänker på dig! Många gånger har jag önskat att du fanns där för att vägleda mig men framför allt är jag ledsen över att du inte fick finnas här och träffa alla dina fina barnbarn!


Promenader...

Glömde igår att berätta att jag nu har tagit upp min långpromenad igen...nästa hela...Jag har gått den både igår och idag!
Orkar nästan hela rundan utan att stanna...Idag fick jag sällskap av två av mina töser...Igår försökte jag få med Therese men det är icke så enkelt...men idag kom elin hem från en vecka hos pappa så då har inte therese något val kan man säga.... I övrigt har det varit julmarknad i vår lilla by idag...Vi gick ner en stund...och som vanligt på såna där tillställningar så träffade man halva styrkan från jobbet....haha men bara trevligt!
Skönt att ha elin hemma...och idag är det bara 13 dagar kvar innan Anna kommer...vi längtar alla!

Lördag!

Sov länge i morse...skönt! Sen var det som vanligt melodikrysset....en minut efter att det var slut knackade dottern på dörren...de lär sig..hihi Idag har jag ätit ugnsstekt falukorv med potatismos. Gott! men jösses vilken liten portion man orkar, men börjar redan lära mig att sluta äta i tid...På eftermiddagen kom besök från hallaröd! Tack! verkligen kul att ses...


Glädjens dag...

är det idag! Min bloggvän Kattis har infört detta ord i min ordförråd...Tack!  Det har varit en blandad dag idag....har börjat äta lite fastare mat men jag är rätt dålig på att dricka så mycket som behövs så i eftermiddag känns magen lite "uppblåst". Men det är nog fullt normalt....Har börjat äta vitaminer idag så kanske man blir lite piggare...
Helgen medför annars bara lugn och ro hoppas jag....Det gick tydligen bra för Anna igår på träningen med londonlaget...Jag visste ju det!

dagarna...

börjar alltmer se ut som de ska...Orkar mer och mer...Alla tomtar är uppe...Idag promenerade jag till jobbet för chefen ville jag skulle skriva på ett papper...lite trött på hemvägen men sen är det ju en bit att gå också..
I kväll är anna och provspelar för ett forbollslag i London.... I övrigt har inte hänt så mycket, har sytt nya julgardiner och placerat ut lite tomtar så nu är det nästan tomtar överallt...Lite tidigt kan tyckas men vi har ju en födelsedag på luciadagen så jag brukar vilja vara färdig till dess...

Andra dygnet...

var betydligt bättre! Jag sov OCH snarkade så grannen inte kunde sova! Och denna morgonen var jag pigg när doktorn kom! Nu ville jag hem! orkade tom och duscha...efter packning och lite andra ärenden var jag hemma runt lunch...
Nu börjar arbetet att äta efter klockan, eftersom jag inte känner hunger eller sug så måste jag tvinga mig äta??!!
Världens konstigaste känsla för mig som i alla tider har stoppat i mig när jag velat...
Fördelen är att blodsockret ligger mycket bra! Ringde till vitakliniken igår för att höra några saker bl a om illamåendet som fortfarande hänger i fast utan svimmningar....men alla mina frågor var normala! Skönt!

Till anna: har läst din blogg men kunde inte kommentera...

Fortsättning följer...

Vaknade upp på uppvakningen....Det gick som det skulle! Första natten var inte rolig..... Ont nästan i hela kroppen! jag fick ont i axlarna eftersom man under operationen blåser in koldioxid i buken för att man ska komma åt det man ska....Inte kunde jag ligga på rygg heller.... och jag kan inte sova på rygg så sömnen lös med sin frånvaro....På morgonen kom läkarna in en efter en och frågade hurtigt hur det var....Jo grannen hade varit uppe sen klockan sex och duschat och plockat med allt möjligt....När jag bara ville sova! När narkosläkaren kom och frågade mig hur det var då låg lilla jag där och grät av smärta...Han skyndade sig ut och in kommer den snälla sköterskan med två hästkurer....Alla var rörande överens om att jag borde stanna ett dygn till....JA!
Dagen innan hade jag mått illa (vilket är vanligt) men i samband med illamåendet svimmade jag! Detta hände ytterligare en gång på natten....Grannen berättade på morgonen att det hade sett ut som ett ep-anfall.....

Uppdatering....

ja, jag vet att det borde uppdateras, dottern önskar det i alla fall....Men det finns ännu inte mycket ork...försöker ha minst ett projekt om dagen...och dagens har gått åt till annat viktigt hi hi. Men jag ska försöka...Har tänkt att jag skulle berätta för alla som vill veta hur denna veckan varit.... Ni vet ju hur nervös jag var....På tisdagen den 25e november åkte vi hemifrån på fm. Sambon tyckte att jag verkade lugn...oj vad bra jag måste vara på att dölja saker....haha men faktum är att när jag väl fått min sängplats på csk så släppte nervositeten lite...Narkosläkaren kom upp och förklarade hur det skulle gå till...Ja, sa han du kommer ha en stor slang i strupen, och jag kommer för alltid minnas hur jag spärrade upp ögonen...Och det såg han med, och sa ja lugn du är inte vaken då....puh! Sen blev det lite väntetid...innan det var dags för undersköterskan och MIG att köra ner sängen! Ja, jag fick själv styra mot operation! Sambon fick bara följa med till hissen....När vi kom ner till operation blev jag lämnad ensammen en stund! Ja de kommer och hämtar dig snart! Gissa vad nära det var att jag vänt på klacken...På egna fötter ledsagades jag ända fram till operationsbordet...Narkosläkaren kom fram till mig och sa: jaha är du beredd nu då? Nej, svarade jag det är jag inte...Nähä sa doktorn vad ska vi göra åt det då? Det vet jag inte svarade jag, sen minns jag inget förrän jag vaknade upp på uppvakningssalen.....


RSS 2.0