2015 - 30 år av medberoende

God fortsättning mina vänner!
Jag är som ni vet en tänkare även om min vän säger tänk inte så mycket, jag tränar på det men det är svårt. 2015 är i sin linda, endast fyra dagar ung. Som vanligt rinner dagarna förbi så plötsligt kommer vi att vara i december igen. Men dessa sista dagarna har varit lite av en pånyttfödelse kan man säga.
 
För några veckor sen så sa en vän som känner mig ganska väl så här till mig: Anneli, skala av det som inte är viktigt, ta reda på vad i din barndom som inte helade dig. Tro mig det kommer jag att göra. Och min blogg kommer innehålla allt, en del kanske ni inte vill läsa men det bryr jag mig mindre om faktiskt för efter 46 år så ska det ut!
 
Kanske någon under processen kommer att känna sig uthängd men det är inte min mening, men som några nya bekanta eller snarare vänner är så kommer jag att vara brutalt ärlig för att visa min syn på saken.
 
Sen jag för några månader sen tog steget in via facebook i grupper där medlemmar är beroende av något, eller har varit, anhöriga till dessa så har jag börjat fundera. Nu kommer det kanske låta som jag levt med många partners men så är inte fallet det vet de flesta av er. Men flera av "mina" män har varit beroende av något. Och nu måste jag be er att vidga era vyer en aning. Att vara beroende handlar inte bara om alkohol och droger. Spel, sex, choklad osv osv. Vad är du beroende av? Jag är beroende av att någon behöver mig.
 
Den senaste tiden har jag sagt att de senaste 30 åren har jag varit medberoende i någon form. Ungefär vid den tiden slog sjukdom alkoholism till hos en av mina närastående. Men idag slog tanken mig att det skedde långt tidigare! Redan som liten då jag såg vad jag trodde då var högst normalt när föräldrar en lördagkväll "slappnade" av med en grogg eller flera. Där mina vänner kommer min resa att börja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0